3 tips til en grøn, sund og smuk græsplæne

Nærbillede af grøn græsplæne
3 tips til en grøn, sund og smuk græsplæne
Henrik Andersen
-
03/03/2023
-

Det er vigtigt, at du plejer og passer din græsplæne, hvis den skal holde sig smuk, grøn og frodig. Det kræver dog, at du ved, hvad du skal fokusere på, for der er mange ting, du kan gøre, hvis du gerne vil have en sund græsplæne. Her følger tre konkrete tips til, hvordan du holder græsplænen smuk.

Vælg den rigtige type græs

Når du har en grøn, sund og smuk græsplæne, som du kan nyde hele året, så giver det dig en glæde og tilfredshed, som få andre ting kan matche. Græsplænen er et af de elementer, som er vigtigst for din bolig, for det er blandt de mest centrale punkter i have – og derfor en smuk græsplæne essentiel, når det kommer til din bolig.

Det er simpelthen med til at øge din livskvalitet på mange parametre, både fordi du kan nyde synet af den, når du befinder dig i din have eller kigger ud ad vinduet, men også fordi det giver dig en tilfredsstillelse, at du på egen hånd har plejet plænen. Først og fremmest handler det om, at du skal vælge den rigtige type græs.

Her kan du eksempelvis vælge rullegræs, hvis den gamle græsplæne ikke længere kan klare mosten. Du kan læse mere om rullegræs og alle fordelene på Bomagasinet.dk. Herudover er det altid en god idé at kontakte dit lokale havecenter, hvis du vil have gode råd og vejledning i forhold til valg af græssort.

Klip græsset korrekt og med jævne mellemrum

Når du klipper græsset på din græsplæne, er det vigtigt, at du gør det med jævne mellemrum – og at du klipper græsset i en passende højde. Du kan indstille din græsslåmaskine til forskellige længder, men det er væsentligt, at du vælger den helt rigtige. Du kan også justere klippehøjden afhængigt af årstiden.

Herudover bør du overveje at efterlade en smule af det afklippede græs på plænen, da det kan fungere som gødning. Du må dog ikke efterlade det hele, da det kan betyde, at der kommer visne pletter rundt omkring – og så er det svært at få græsplænen tilbage på fode. Du bør derfor undersøge, hvor meget du skal efterlade.

Fjern ukrudt og skadedyr

De fleste haveejere kæmper mod både ukrudt og skadedyr, som er med til at ødelægge græsplænen. Her er det en god idé udelukkende at anvende naturlige metoder til at bekæmpe bekæmpe disse. I stedet for at bruge kemiske pesticider bør du overveje naturlige metoder som eksempelvis at fjerne ukrudt med hånden.

Du kan også blande dine egne midler til bekæmpelse af skadedyr. Faktisk kan du komme langt, hvis du blander dine egne insektmidler med ting, du i forvejen har i husholdningen – eksempelvis bagepulver, olie og eddike. Det handler bare om, at du vælger den rigtige opskrift, og det kan du finde vejledning til online.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!